
Ga jij graag zelf aan de slag met cocktails? Mag het dit eindejaar wat feestelijker zijn met champagne, cava of schuimwijn? Wil je een cocktail serveren die je gasten nog niet kennen? Lees dan zeker verder, want in deze blog brengen we vier verrassende cocktails naar voren die je als spiritsliefhebber zeker een keer geprobeerd wil hebben!
Limoncello Sparkler
De eerste cocktail in deze blog is de Limoncello Sparkler, vaak ook terug te vinden onder andere namen zoals een Limoncello Sparkle, een Sparkling Limoncello of een Limoncello Fizz. In deze cocktail combineren we een scheutje limoncello met een flesje bubbels. Dat kan cava, prosecco of champagne zijn maar in onze set kiezen we voor de Loron Cremant De Bourgogne schuimwijn omdat deze zeer smaakvol en zeer betaalbaar is.
Hoe maak je een Limoncello Sparkler?
- 2cl limoncello
- 12cl schuimwijn
- Enkele muntblaadjes als garnering
Wat heb je nodig voor een Limoncello Sparkler?
Gebruik een heerlijke, artisanale limoncello en kies voor een betaalbare maar kwalitatieve schuimwijn om deze cocktail heerlijk, verrassend en toch betaalbaar te houden.
Ruby Sparkler
De tweede cocktail in deze blog is de Ruby Sparkler, ook bekend als een Ruby Fizz of een Ruby Sparkle. In deze cocktail combineren we een scheutje porto met feestelijke bubbels. Ook hier kan je kiezen voor cava, prosecco of champagne, maar in onze set kiezen we steeds voor de zeer smaakvolle en betaalbare Loron Cremant De Bourgogne schuimwijn.
Hoe maak je een Ruby Sparkler?
- 2cl Ruby porto
- 12cl schuimwijn
- Enkele framboosjes op een prikker als garnering
Wat heb je nodig voor een Ruby Sparkler?
Een cocktail op basis van porto begint uiteraard met het kiezen van een lekkere porto. De Six Grapes van Graham's is prijs-kwaliteit één van de beste keuzes, maar als alternatief zou ook de Graham's Blend Rood gekozen kunnen worden.
Canchánchara Royale
De CANCHÁNCHARA is een Cubaanse cocktail en volgens velen de allereerste voorganger van de hedendaagse Mojito en Daiquiri.
De klassieke versie wordt gemaakt met 5cl bruine rum, 2cl honingwater (2 delen honing, 1 deel warm water), 2cl limoensap en crushed ijs.
De Royale variant die we hier aanbieden maken we met één van onze populairste en kwalitatief uitstekende bruine rum van Planteray en we toppen de cocktail met een scheut heerlijke en betaalbare schuimwijn.
Hoe maak je een Canchánchara Royale?
- 5cl bruine rum
- 2cl honingwater (2 delen honing, 1 deel warm water)
- 2cl limoensap
- Aanvullen met champagne, cava, prosecco of schuimwijn
- Crushed ijs
Wat heb je nodig voor een Canchánchara Royale?
Deze royale cocktail heeft verschillende ingrediënten, maar aangezien de hoofdbestanddelen rum en schuimwijn zijn kies je voor beiden best voor een kwalitatief product. De Planteray Grande Reserve laat je toe om af te wijken van de standaard bruine rums uit de supermarkt zonder dat je dat een arm en een been kost, en bovendien zijn zowel deze rum als de Loron schuimwijn ook apart uitstekend te drinken.
Glenglassaugh Royale
De Glenglassaugh Royale cocktail is een verrassende combinatie van een uitstekende 12 jarige Schotse Speyside whisky met een fantastische schuimwijn.
Deze cocktail maak je met een hoog glas. Als whisky kan je natuurlijk ook een andere, toegankelijke en liefst ietwat fruitigere whisky kiezen, maar de Glenglassaugh werkt in elk geval uitstekend voor deze combinatie.
Hoe maak je een Glenglassaugh Royale?
- 3,5cl Glenglassaugh whisky
- 1,5cl citroensap
- 1,5cl honingwater (2 delen honing met 1 deel warm water)
- 8cl schuimwijn of champagne
- Crushed ijs
Wat heb je nodig voor een Glenglassaugh Royale?
Deze combinatie bestaat uit een toegankelijke whisky met fruitige tonen en schuimwijn. Kies bij voorkeur niet voor een sterk smakende whisky met bijvoorbeeld rook/turf of zilt want dit zal de cocktail minder toegankelijk maken.

Marketing • IT • Klantenservice
Ik ken Broekmans al van toen ik in 2006 afstudeerde en dankzij Jan heb ik de passie voor sterke dranken leren kennen. Ik zet mij dageljks in voor de webshop, de klantendienst en alle IT die daar bij komt kijken. In mijn vrije tijd kan ik naast whisky ook heel erg genieten van rum, maar net zo goed ook van een gin-tonic of een eenvoudige bellini. Om het met de woorden van Martien Meiland te zeggen: als er geen alcohol in zit, mij niet bellen!